Boutique hotel
  hotel
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Luxury living
Τοποθεσία (Χάρτης Περιοχής)

Η Βέροια είναι πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας. Είναι κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου, γεμάτη φυσικές ομορφιές.

Είναι μια σύγχρονη πόλη, με ζωντανό λαό και πολιτισμό πολλών αιώνων. Γνωστή για την άψογη αρχιτεκτονική στις παλαιές γειτονιές της και την μακρέγονη πλούσια ιστορία της.Θρησκευτικός τουρισμός. ΒΕΡΟΙΑ: Η ΜΙΚΡΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία. Επισκεφθείτε το Βήμα του Απόστολου Παύλου καθώς και τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς στη Βέροια - πόλη με 76 εκκλησίες -, την Παναγία Σουμελά, την Ιερά μονή του τιμίου Προδρόμου, τον Άγιο Γεώργιο, την ιερά μονή της Παναγίας Δοβρά και άλλα πολλά μοναστήρια και ξωκλήσια που βρίσκονται «σκαρφαλωμένα» στις πλαγιές του Βερμίου και των Πιερίων.

Εβραϊκή Συναγωγή. Ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο μας βρίσκεται το πέτρινο κτίριο της εβραϊκής Συναγωγής με περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι μία από τις παλαιότερες Συναγωγές στον κόσμο.

Οθωμανικά μνημεία. Δείτε το Μεντρεσέ Τζαμί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το βήμα του Αποστόλου Παύλου και ξεχωρίζει με το πανύψηλο μιναρέ του.

Αρχαιολογικά και προϊστορικά ευρήματα. Επισκεφθείτε το αρχαιολογικό και το βυζαντινό μουσείο της Βέροιας.

Τα ανάκτορα και τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα 12 χλμ

Τη σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα 20 χλμ.

Το νεολιθικό οικισμό στη Νικομήδεια και το αρχαίο θέατρο της Μίεζας στον Κοπανό.

Αθλητικός τουρισμός.

Λευκή εβδομάδα στη Βέροια.

Κοντά σε έξι χιονοδρομικά κέντρα, δύο από αυτά σε απόσταση αναπνοής, που υπόσχονται ποικιλία στο ski και το snowboard.

Σέλι 25 χλμ., 3-5 Πηγάδια 29 χλμ., Βόρρας (Καϊμάμτσαλαν) 98 χλμ., Βασιλίτσα 105 χλμ., Βίγλα 100 χλμ., Ελατοχώρι 35 χλμ.

Το βράδυ χαλαρώστε στο τζάκι με κόκκινο κρασί και καλή μουσική ή γνωρίστε την νυχτερινή ζωή της όμορφης Βέροιας.

Δρόμοι του κρασιού της Μακεδονίας.

Πολλά οινοποιεία βρίσκονται στο νομό μας, όπου πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, συμμετοχές σε καζάνια και γεύματα κατόπιν συνεννόησης. Επίσκεψη στο μουσείο οίνου και άμπελου.

Φυσιολατρικός τουρισμός.

Η παρουσία του πράσινου είναι παντού ορατή στη Βέροια, είτε χάριν στη φύση είτε στους ανθρώπους. Οι γραφικοί πεζοδρομημένοι δρόμοι της φέρουν όμορφα δεντράκια κατά μήκος τους, δίνοντας χάρη και ευχαρίστηση στους διερχόμενους πεζούς. Οι κάτοικοι επιλέγουν πάντα να δημιουργούν κήπους στο εξωτερικό του σπιτιού τους για να το ομορφαίνουν, διαφορετικά φυτεύουν δεντράκια ή γεμίζουν τα μπαλκόνια τους πανέμορφα φυτά.

Ο ποταμός Τριπόταμος διασχίζει το δυτικό μέρος της πόλης και μπορεί κανείς να περπατήσει στα γεφυράκια και την κοίτη του.

Στοιχείο της πόλης είναι τα πάρκα. Η κεντρική πλατεία της πόλης, Εληά, δικαίως ονομάστηκε "μπαλκόνι της Βέροιας" αφού τοποθετείται σε πλαγιά, στα όρια του κέντρου της Βέροιας και της γύρω περιοχής. Προσφέρει φυσική ομορφιά και χαλάρωση είτε εάν καθίσετε στο δημοτικό περίπτερο της πόλης για καφέ ή γεύμα, είτε εάν προτιμήσετε να περπατήσετε κατά μήκος του πάρκου που καταλήγει στους Αγίους Αναργύρους.

Από το νομό Ημαθίας, που βρίσκεται η Βέροια, περνάει ο ποταμός Αλιάκμονας, ο μεγαλύτερος ποταμός στην Ελλάδα. Το φράγμα που έχει δημιουργηθεί είναι άριστο δείγμα φυσικού κάλλους και μοναδικό θέαμα για τον κόσμο. Η νεολαία της Βέροιας πραγματοποιεί θεάματα και συναυλίες στις όχθες του ποταμού.

Πεζοπορία και μονοπάτια.

1. Ι.Μ.ΜΟΥΤΣΙΑΛΗΣ - ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτριος, ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα και 3" 2. ΚΟΡΥΦΗ ΦΟΥΡΚΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτριος, ΧΡΟΝΟΣ: 2 ώρες. 3. Ι.Μ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολος, ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα . 4. ΚΑΣΤΑΝΙΑ - ΡΙΖΩΜΑΤΑ. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: δύσκολος, ΧΡΟΝΟΣ: 2 ώρες και 30" 5. ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΚΟΡΥΦΗ ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: δύσκολος, ΧΡΟΝΟΣ: 3 ώρες και 30". 6. ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ. ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ :δύσκολος, ΧΡΟΝΟΣ: 3 ώρες.

Διαδρομές με ποδήλατο.

1. ΔΑΣΚΙΟ - ΣΚΟΥΛΙΑΡΗ
2. ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ

Κοντινές τοποθεσίες:

Βεργίνα:
Σε μικρή απόσταση από τη Βέροια βρίσκεται η Βεργίνα, κτισμένη γεωγραφικά στη θέση των αρχαίων Αιγών, στην οποία έκανε ανασκαφές ο εξαίρετος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος όπου και ανακάλυψε τον αρχαίο τάφο του Βασιλιά Φιλίππου Β'. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύγχρονο υπόγειο μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς τάφους και εκθέματα από ολόκληρη την ιστορία της Μακεδονίας.

Σέλι:
Μόλις 24 χλμ μακριά από τη Βέροια και ιδανικός προορισμός για χιονοδρόμους και λάτρεις των extreme sports ή για μια απόδραση από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας ένα ζεστό τσάι με θέα το βουνό του Βερμίου. Το εν λόγω χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι είναι το πρώτο Οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ελλάδα.